Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bernanke: Η οικονομία βγαίνει από την κρίση

Η παγκόσμια οικονομία έχει ξεκινήσει την έξοδό της από τη χειρότερη κρίση των τελευταίων γενεών, αλλά η ύφεση θα ήταν πολύ χειρότερη εάν δεν δρούσαν εσπευσμένα οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες, τόνισε ο Ben Bernanke.

Bernanke: Η οικονομία βγαίνει από την κρίση
Η παγκόσμια οικονομία έχει ξεκινήσει την έξοδό της από τη χειρότερη κρίση των τελευταίων γενεών, αλλά η ύφεση θα ήταν πολύ χειρότερη εάν δεν δρούσαν εσπευσμένα οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες, τόνισε ο Ben Bernanke στην ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο της Fed στο Jackson Ηοle.     

"Ο κόσμος πέρασε από τη χειρότερη οικονομική κρίση μετά τη Μεγάλη Ύφεση. Όσο ισχυρές και αν ήταν οι επιπτώσεις όμως, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα", υποστήριξε ο επικεφαλής της Fed.

Εάν οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις δεν δρούσαν συντονισμένα και με επιθετικό τρόπο το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2008, "η παγκόσμια ύφεση θα ήταν ιδιαίτερα έντονη και παρατετάμενη", τόνισε. 

Οι κινήσεις αυτές "απέτρεψαν την άμεση κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος" υπογράμμισε ο κ. Bernanke. 
 
Ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι η αμερικανική οικονομία σταθεροποιείται, προειδοποιώντας ότι η ανάκαμψη θα είναι σταδιακή, συνοδευόμενη από υψηλά ποσοστά ανεργίας. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v