NTT: Ρεκόρ στα ετήσια λειτουργικά κέρδη

Ρεκόρ σημείωσαν τα ετήσια λειτουργικά κέρδη του μεγαλυτέρου ομίλου τηλεπικοινωνιών του κόσμου, NTT, για το 12μηνο που έληξε τον Μάρτιο, καθώς αυξήθηκαν κατά 14,4% στα 1,560 δισ. γεν, ήτοι 13,6 δισ. δολάρια.

NTT: Ρεκόρ στα  ετήσια λειτουργικά κέρδη
Ρεκόρ σημείωσαν τα ετήσια λειτουργικά κέρδη του μεγαλυτέρου ομίλου τηλεπικοινωνιών του κόσμου, NTT, για το 12μηνο που έληξε το Μάρτιο, υποβοηθούμενα από τα ”ισχυρά” αποτελέσματα της θυγατρικής της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, DoCoMo, και τις προσπάθειες περικοπής κόστους στις δραστηριότητες σταθερής τηλεφωνίας.

Επίσης, η NTT επιβεβαίωσε την αλλαγή στην ηγεσία της, καθώς ο κ. Masaru Nakamura θα διαδεχτεί τον κ. Keiji Tachikawa στην θέση του προέδρου.

Ειδικότερα, τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου σκαρφάλωσαν κατά 14,4% στα 1.560 δισ. γεν (13,6 δισ. δολάρια) με έσοδα της τάξεως των 11,095 δισ. γιεν.

Τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν 9% έως τα 1,527 δισ. γεν, ενώ τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκάν, διαμορφούμενα στα 644 δισ. γιεν, κυρίως λόγω της έλλειψης εκτάκτων ζημιών, από τις διεθνείς δραστηριότητες της DoCoMo.

Ωστόσο, ο όμιλος προειδοποίησε ότι τα έσοδα και τα κέρδη θα είναι χαμηλότερα φέτος λόγω των συνεχιζόμενων πιέσεων στις δραστηριότητες σταθερής τηλεφωνίας και της χαμηλότερης συμβολής της DoCoMo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v