Dell: Βελτιωμένα τα μεγέθη α’ τριμήνου

Αυξηση κατά 21%, εμφανίζουν τα τριμηνιαία έσοδα της Dell, διαμορφούμενα στα 11,5 δισ. δολάρια, λόγω αυξημένης ζήτησης στην αγορά υπολογιστών. Ακόμα, τα καθαρά κέρδη της εταιρίας βελτιώθηκαν κατά 22% έως τα 731 εκατ. δολάρια.

Dell: Βελτιωμένα τα μεγέθη α’ τριμήνου
Αυξηση κατά 21%, διαμορφούμενα στα 11,5 δις δολάρια, εμφανίζουν τα τριμηνιαία έσοδα της Dell, καθώς η ζήτηση στην αγορά υπολογιστών από τις επιχειρήσεις, κινήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών περίπου.

Ακόμα, τα καθαρά κέρδη της εταιρίας βελτιώθηκαν κατά 22% έως τα 731 εκατ. δολάρια, ενώ τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή άγγιξαν τα 28 σεντς ανά μετοχή.

Ωστόσο, η ενίσχυση του κόστους των συστατικών μερών ορισμένων προϊόντων της, όπως οι επεξεργαστές μνήμης, άσκησε πίεση στα ακαθάριστα περιθώρια κέρδους τις τελευταίες εβδομάδες του τριμήνου και είχε αρνητική επίδραση κατά 1 σεντ στα κέρδη ανα μετοχή της ίδιας περιόδου.

Τα μεγέθη της Dell είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall, με τη μετοχή της ωστόσο να υποχωρεί κατά 3% στην αγορά της Νέας Υόρκης, καθώς οι αναλυτές περίμεναν τα αποτελέσματα να υπερβούν τους στόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v