Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Krugman: Η υφήλιος "ξέφυγε" από ένα δεύτερο κραχ

Η παγκόσμια οικονομία κατόρθωσε να ξεφύγει από ένα δεύτερο Μεγάλο Κραχ χάρη στα κρατικά προγράμματα στήριξης, σύμφωνα με τον κ. Paul Krugman, που υποστηρίζει ότι το χειρότερο της κρίσης έχει περάσει.

Krugman: Η υφήλιος ξέφυγε από ένα δεύτερο κραχ
Η παγκόσμια οικονομία κατόρθωσε να ξεφύγει από ένα δεύτερο Μεγάλο Κραχ χάρη στα κρατικά προγράμματα στήριξης, σύμφωνα με τον οικονομολόγο κ. Paul Krugman.

Σε ομιλία του στην Ασία, ο κ. Krugman υποστήριξε ότι το χειρότερο της κρίσης έχει πλέον περάσει, καθώς η ανάπτυξη και οι εξαγωγές καταγράφουν ενδείξεις σταθεροποίησης.

Βέβαια, φρόντισε να προσθέσει ότι η ανάκαμψη θα μας απογοητεύσει ελαφρώς, αφού οι κυβερνητικές δαπάνες δεν θα είναι και τόσο υψηλές για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ η ανεργία εξακολουθεί να αποτελεί τροχοπέδη για την παγκόσμια οικονομία.

Η παγκόσμια οικονομία, πάντα κατά τον κ. Krugman, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει την "Αναγέννηση του Φοίνικα", όπως συνέβη στην περίπτωση της ασιατικής κρίσης την περίοδο 1997-98. "Κατορθώσαμε να αποφύγουμε ένα δεύτερο Μεγάλο Κραχ, αλλά η ανάκαμψη θα χρειαστεί δύο χρόνια ίσως και περισσότερο", υπογράμμισε ο κ. Krugman.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v