Επτά φορές πάνω τα κέρδη της ING στο α’ τρίμηνο

Τα κέρδη α’ τριμήνου της ING Groep επταπλασιάστηκαν στο α’ τρίμηνο του έτους, καθώς η ανάκαμψη των χρηματιστηρίων ώθησε υψηλότερα την αξία των μετοχικών επενδύσεων και τα κέρδη της τραπεζικής μονάδας του ομίλου εκτινάχθηκαν σε επίπεδο ρεκόρ.

Επτά φορές πάνω τα κέρδη της ING στο α’ τρίμηνο
Τα κέρδη α’ τριμήνου της ING Groep επταπλασιάστηκαν στο α’ τρίμηνο του έτους, καθώς η ανάκαμψη των χρηματιστηρίων ώθησε υψηλότερα την αξία των μετοχικών επενδύσεων και η τραπεζική μονάδα του ομίλου παρουσίασε κέρδη ρεκόρ.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν στα 1,2 δισ. ευρώ από 167 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από τα 1 δισ. ευρώ που περίμεναν οι αναλυτές.

Η τραπεζική μονάδα του ομίλου ανακοίνωσε αύξηση λειτουργικών κερδών 65% στο ρεκόρ των 657 εκατ. ευρώ, χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση της μονάδας επικοινωνίας και Ιντερνέτ ING Direct καθώς και την μείωση των ζημιών από τα δάνεια.

Τα λειτουργικά κέρδη από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις αυξήθηκαν 6% στα 534 εκατ. ευρώ. Η ING δεν έδωσε προβλέψεις για τα αποτελέσματα στο σύνολο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v