Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Αμετάβλητα τα επιτόκια στην Ευρωζώνη;

Ελαφρά βελτίωση της οικονομικής προοπτικής στην Ευρωζώνη διακρίνει η Τράπεζα Πειραιώς, λόγω της ανόδου της παγκόσμιας ανάπτυξης και το ηπιότερο ευρώ, εκτιμώντας παράλληλα πιθανή την διατήρηση των επιτοκίων της ΕΚΤ στο σημερινό επίπεδο φέτος.

Πειραιώς: Αμετάβλητα τα επιτόκια στην Ευρωζώνη;
Ελαφρά βελτίωση της οικονομικής προοπτικής στην Ευρωζώνη διακρίνει η Τράπεζα Πειραιώς, λόγω της ανόδου της παγκόσμιας ανάπτυξης και το ηπιότερο ευρώ, παρά τη συνεχιζόμενη αδυναμία της εγχώριας ζήτησης, εκτιμώντας παράλληλα πιθανή την διατήρηση των επιτοκίων της ΕΚΤ στο σημερινό επίπεδο φέτος.

Η βελτίωση αυτή, τονίζεται σε έκθεση της τράπεζας με ημερομηνία 12/5/2004, σε συνδυασμό με το άλμα του δείκτη τιμών καταναλωτή κατά 2,0% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, ελαχιστοποίησαν την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Σε αντίθεση με τον προηγούμενο μήνα, διευκρινίζουν οι αναλυτές της Τράπεζας Πειραιώς, που οι προσδοκίες της αγοράς υποδείκνυαν μείωση των επιτοκίων, οι τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων Euribor δίνουν τώρα πιθανότητα αύξησης 25 μονάδων βάσης μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σε αυτά τα πλαίσια οι αναλυτές της πιστεύουν ότι η τελευταία προσδοκία είναι υπερβολικά αισιόδοξη εν όψει της εύθραυστης οικονομικής ανάκαμψης στην Ευρωζώνη.

Επομένως όπως τονίζεται στην έκθεση, θεωρείται πιθανή την διατήρηση των επιτοκίων της ΕΚΤ στο σημερινό επίπεδο φέτος, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνεται πως η τάση αύξησης των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων σε συνδυασμό με την αύξηση της προσφοράς λόγω υψηλών δανεικών αναγκών, συνηγορούν στο κλείσιμο των θέσεων σε ομόλογα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v