Επισημοποιήθηκε το διαζύγιο Hyundai - Daimler

Η Hyundai Motor επιβεβαίωσε ότι η DaimlerChrysler θα πωλήσει όλο το μερίδιο 10,5% που κατέχει στην μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Νοτίου Κορέας αποφεύγοντας όμως να αναφερθεί στην ταυτότητα του νέου αγοραστή του ομίλου.

Επισημοποιήθηκε το διαζύγιο Hyundai - Daimler
Η Hyundai Motor επιβεβαίωσε ότι η DaimlerChrysler θα πωλήσει όλο το μερίδιο 10,5% που κατέχει στην μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Νοτίου Κορέας, τονίζοντας ότι δύο εταιρίες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται σε μεμονωμένα συμβόλαια αλλά αποφεύγοντας να αναφερθεί στην ταυτότητα του νέου αγοραστή του ομίλου.

Πρόκειται για μια νέα αποτυχία που παρουσιάζει η στρατηγική της DaimlerChrysler στην Ασία, καθώς τον προηγούμενο μήνα ο γερμανο-αμερικανικός όμιλος εγκατέλειψε στην τύχη της και την ιαπωνική Mitsubishi Motors, αρνούμενη να συνεισφέρει σε σχέδιο σωτηρίας της.

Οι επενδυτές χειροκρότησαν πάντως την απόφαση, οδηγώντας την μετοχή της DaimlerChrysler στα 36,22 ευρώ στις προ-συνεδριακές συναλλαγές στη Φρανκφούρτη και την μετοχή της Hyundai σε κλείσιμο 2% υψηλότερα στα 45.650 γουόν.

Το μερίδιο, το οποίο η DaimlerChrysler αγόρασε πριν τέσσερα χρόνια περίπου προς 400 εκατ. δολάρια στο πλαίσιο της προσπάθειας να αναπτύξει μια καλή παρουσία στην Ασία, αποτιμάται σήμερα με τις τρέχουσες τιμές στην αγορά στα 1 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v