Πρόστιμο 100 εκατ. δολ. στην UBS από τις ΗΠΑ

Πρόστιμο ύψους 100 εκατ. δολαρίων επιβλήθηκε στην ελβετική τράπεζα UBS από τις αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές, λόγω των συναλλαγών που διεξήγαγε σε αμερικανικό νόμισμα με χώρες στις οποίες οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει εμπάργκο.

Πρόστιμο 100 εκατ. δολ. στην UBS από τις ΗΠΑ
Πρόστιμο ύψους 100 εκατ. δολαρίων επιβλήθηκε στην ελβετική τράπεζα UBS από τις αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές, λόγω των συναλλαγών που διεξήγαγε σε αμερικανικό νόμισμα με χώρες στις οποίες οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει εμπάργκο, όπως η Λιβύη, η Κούβα και το Ιράν.

Ειδικότερα, η UBS έχει ήδη παραδεχτεί ότι διέπραξε σειρά λαθών, καθώς και ότι τώρα θα εγκαταλείψει αντίστοιχες δραστηριότητες εκτός των ελβετικών ορίων.

Στην ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Peter Wuffli, αναφέρει ότι η τράπεζα αναγνωρίζει πως έχουν γίνει πολύ σοβαρά λάθη, προσθέτοντας μάλιστα πως ήδη έχει ζητήσει να επιβληθούν σειρά μέτρων, τα οποία περιλαμβάνουν και απολύσεις προσωπικού.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι η UBS αποδέχεται τις κυρώσεις και αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για όσα διαπράχθησαν, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό είναι κάτι που δεν επιτρέπεται και ούτε θα γίνει στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v