EADS: Προς συμβόλαιο 3 δισ. ευρώ με Arianespace

Συμβόλαιο αξίας 3 δισ. ευρώ με το ευρωπαϊκό διαστημικό κονσόρτιουμ Arianespace ετοιμάζεται να υπογράψει η μεγαλύτερη αεροναυπηγική εταιρία της Ευρώπης EADS, για την προσφορά 30 πυραύλων Ariane 5, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες.

EADS: Προς συμβόλαιο 3 δισ. ευρώ με Arianespace
Συμβόλαιο αξίας τριών δισεκατομμυρίων ευρώ με το ευρωπαϊκό διαστημικό κονσόρτιουμ Arianespace ετοιμάζεται να υπογράψει η μεγαλύτερη αεροναυπηγική εταιρία της Ευρώπης, η EADS, για την προσφορά 30 πυραύλων Ariane 5, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες.

Οι εν λόγω πηγές αναφέρουν στο πρακτορείο Reuters ότι η EADS Space Transportation και η Arianespace θα υπογράψουν το συμβόλαιο σήμερα, παρουσία του γερμανού Καγκελάριου Gerhard Schroeder.

Το πρόγραμμα Ariane υπέστη πλήγμα 18 μήνες νωρίτερα όταν ένας πύραυλος Ariane 5 εξερράγη λίγο μετά την εκτόξευσή του από την γαλλική Γουιάνα.

Ωστόσο οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεσμεύθηκαν πέρσι να διαθέσουν τουλάχιστον ένα δισ. ευρώ στην Arianespace για την επαναφορά του προγράμματος Ariane 5 και την διασφάλιση των μελλοντικών προγραμμάτων.

Η EADS κατέχει σήμερα το 25% της Arianespace αλλά προβλέπεται να αυξήσει σύντομα το μερίδιό της στο 50% και άνω.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Tagespiegel, ο ένας εκ των δύο διευθυνόντων συμβούλων της EADS, ο Rainer Hertrich, δήλωσε ότι η προβληματική διαστημική μονάδα θα επιστρέψει σε κερδοφορία το 2004 και πρόσθεσε ότι εκδηλώνεται ήδη βελτίωση στις εμπορικές αερομεταφορές στην Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v