Θετικά μηνύματα από την απασχόληση στις ΗΠΑ

Αιφνιδίασαν ευχάριστα τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, με τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας από τις αναμενόμενες και την πτώση του ποσοστού των ανέργων στο 5,6% τον Απρίλιο.

Θετικά μηνύματα από την απασχόληση στις ΗΠΑ
Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην αμερικανική οικονομία αποδείχθηκε μεγαλύτερη απ’όσο αναμενόταν τον Απρίλιο, προκαλώντας αισιοδοξία για την πορεία της ισχυρότερης οικονομίας στον κόσμο αλλά παράλληλα αυξάνοντας τις ανησυχίες για μια επικείμενη αύξηση των επιτοκίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, κατά τον μήνα Απρίλιο δημιουργήθηκαν 288.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 5,6% από 5,7% τον προηγουμενο μήνα.

Οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, περίμεναν ότι το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ θα ανακοινώσει αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 170.000 εργαζόμενους τον Απρίλιο, με βελτίωση για όγδοο συνεχόμενο μήνα.

Η ανεργία προβλεπόταν ότι θα διατηρηθεί σταθερή στο 5,7% κατά τον τέταρτο μήνα του έτους. Για τα μέσα ωρομίσθια Απριλίου που θα ανακοινωθούν αργότερα, προβλέπεται αύξηση 0,2% σε σύγκριση με αύξηση 0,1% τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v