Microsoft: Καθυστερούν επικίνδυνα τα νέα Windows

Οι αύξηση των πωλήσεων της Microsoft θα πέσει του χρόνου κάτω από το 10% για πρώτη φορά στην ιστορία, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην κυκλοφορία της επόμενης έκδοσης των Windows. Επιβράδυνση πωλήσεων έως 3,4% προβλέπει η ίδια η εταιρία.

Microsoft:  Καθυστερούν επικίνδυνα τα νέα Windows
Οι αύξηση των πωλήσεων της Microsoft θα πέσει του χρόνου κάτω από το 10% για πρώτη φορά στην ιστορία, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην κυκλοφορία της επόμενης έκδοσης των Windows.

Το λειτουργικό πρόγραμμα Windows κατέχει το μεγαλύτερο κομμάτι στην πίτα των εσόδων του κολοσσού της πληροφορικής, καλύπτοντας το ένα τρίτο των ετήσιων πωλήσεων.

Η νέα έκδοση δεν θα κυκλοφορήσει πριν το 2006, δηλαδή πέντε χρόνια σχεδόν μετά τα Windows XP, όπως ανακοίνωσε η εταιρία. Κι αυτό σημαίνει ότι η αύξηση των πωλήσεων ίσως επιβραδυνθεί μέχρι το 3,4% όπως προέβλεψε η ίδια η Microsoft.

Η μεγάλη χρονική απόκλιση ανάμεσα στις κυκλοφορίες των εκδόσεων σημαίνει ότι οι πελάτες της Microsoft δεν έχουν λόγο να κάνουν αναβαθμίσεις του χρόνου.

Ο υπεύθυνος τεχνολογίας της χρηματιστηριακής Charles Schwab, για παράδειγμα, αναφέρει στο Bloomberg ότι σκοπεύει να αγοράσει 20.000 αντίγραφα των Windows μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς αλλά κανένα του χρόνου και τον επόμενο χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v