Το δολάριο εξανέμισε τα κέρδη της Total

Η κερδοφορία της Total στο α’ τρίμηνο μειώθηκε 7,5% καθώς τα κέρδη από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου εξανεμίστηκαν με την άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου. Στο τρίμηνο, το πετρέλαιο αυξήθηκε 14% από πέρσι, ενώ το ευρώ 17% έναντι του δολαρίου.

Το δολάριο εξανέμισε τα κέρδη της Total
Η κερδοφορία της Total στο α’ τρίμηνο μειώθηκε 7,5% καθώς τα κέρδη από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου εξανεμίστηκαν με την άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρίας στην Ευρώπη υποχώρησαν στα 1,96 δισ. ευρώ ή 3,17 ευρώ ανά μετοχή από 2,12 δισ. ευρώ ή 3,25 ευρώ ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Πρόκειται για την πρώτη τριμηνιαία μείωση κερδών της εταιρίας στα τελευταία έξι τρίμηνα.

Η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου δεν ήταν επαρκής για να ενισχύσει τα κέρδη της Total, καθώς η εταιρία ανακοινώνει κέρδη σε ευρώ αλλά διεκπεραιώνει τις επιχειρήσεις της σε δολάρια.

Η τιμή του αργού πετρελαίου κινήθηκε σε μέσο όρο στα 35,21 δολ. ανά βαρέλι, δηλαδή 14% υψηλότερα από του προηγούμενου έτους, ενώ το δολάριο κινήθηκε με μέσο όρο 1,25 ευρώ, δηλαδή 17% χαμηλότερα από πέρσι.

Οι μεγάλοι ανταγωνιστές της Total στην Ευρώπη ανακοινώνουν αποτελέσματα σε δολάρια, οπότε τα αποτελέσματά τους δεν συρρικνώθηκαν από τις συναλλαγματικές μεταβολές.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι η Total θα ανακοινώσει μείωση κερδών 7% στα 1,97 δισ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών στο Bloomberg.

Πάντως η Deutsche Bank αναβάθμισε την μετοχή της Total σε ”αγορά” από ”διακράτηση”, καθώς η μετοχή είναι η πιο αδύναμη μεταξύ των ευρωπαϊκών πετρελαϊκών φέτος αλλά προβλέπεται να ευνοηθεί από τη βελτίωση των μακρο-οικονομικών συνθηκών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v