Θετικές ενδείξεις στο β’ τρίμηνο βλέπει ο Τρισέ

Ανοιχτά αφήνει όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών επιτοκίων, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, τονίζοντας ότι οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη μακροπρόθεσμα, κάνουν λόγο για διατήρηση του ποσοστού κάτω από το όριο του 2%.

Θετικές ενδείξεις στο β’ τρίμηνο βλέπει ο Τρισέ
Ανοιχτά αφήνει όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών επιτοκίων, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, τονίζοντας ότι οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη μακροπρόθεσμα, κάνουν λόγο για διατήρηση του κάτω από το όριο του 2%.

Στην ομιλία του μετά από την ανακοίνωση της διατήρησης των επιτοκίων στο 2%, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι οι τιμές των προϊόντων και των πετρελαϊκών τιμών, είναι πιθανό να οδηγήσουν υψηλότερα τον πληθωρισμό, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Παράλληλα, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ σχολίασε ότι τα στοιχεία για την πορεία της ευρωζώνης είναι ελαφρώς καλύτερα κατά την έναρξη του δευτέρου τριμήνου. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, προσφέροντας περισσότερες θετικές ενδείξεις για την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας της ευρωζώνης.

Ωστόσο, ο ίδιος επισήμανε ότι τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να επιβεβαιωθούν και από αντίστοιχα θετικά, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, η πολιτική της ΕΚΤ για τα επιτόκια θα παραμείνει σταθερή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v