Ερευνα στη Mitsubishi Fuso για υπόθεση φορτηγών

Επιδρομή στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας κατασκευής φορτηγών και λεωφορείων Mitsubishi Fuso έκανε η αστυνομία της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο έρευνας για κατασκευαστικό σφάλμα, που έγινε αιτία για δεκάδες ατυχήματα και δύο θανάτους.

Ερευνα στη Mitsubishi Fuso για υπόθεση φορτηγών
Επιδρομή στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας κατασκευής φορτηγών και λεωφορείων Mitsubishi Fuso πραγματοποίησε η αστυνομία της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο έρευνας για κατασκευαστικό σφάλμα.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ, επτά πρώην στελέχη της εταιρίας θεωρούνται ύποπτα για απόκρυψη στοιχείων σχετικά με ένα ελαττωματικό εξάρτημα στους τροχούς το οποίο έγινε αιτία για δεκάδες ατυχήματα και δύο θανάτους.

Η Mitsubishi Fuso παραδέχτηκε τον Μάρτιο ότι από ένα λάθος σχεδιασμού στο εξάρτημα έγιναν από το 1992 περισσότερα από 50 ατυχήματα με φορτηγά και ανακάλεσε 112.000 φορτηγά στην Ιαπωνία. Μέχρι τότε η εταιρία έριχνε την ευθύνη στην κακή συντήρηση από μέρους των ιδιοκτητών.

Η Mitsubishi Fuso αποκόπηκε από την Mitsubishi Motors τον Ιανουάριο 2003 και ανήκει κατά 65% στον γερμανο-αμερικανικό κολοσσό DaimlerChrysler.

Το 2000 και η ίδια η Mitsubishi Motors είχε υποχρεωθεί να παραδεχτεί ότι απέκρυπτε επί 20 χρόνια και πλέον τις διαμαρτυρίες και τα παράπονα που της κατέθεταν οι πελάτες της.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, που είναι η μόνη ζημιογόνος ιαπωνική βιομηχανία οχημάτων, αγωνίζεται αυτή την περίοδο να βρει σχέδιο σωτηρίας.

Η DaimlerChrysler, που είναι ιδιοκτήτρια του 37% της Mitsubishi Motors, αρνήθηκε να συμμετάσχει σε σχέδιο οικονομικής σωτηρίας του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v