Πτώση κερδών 87% στην Volkswagen

Τα κέρδη της Volkswagen, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, μειώθηκαν 87% στο α’ τρίμηνο εξαιτίας του κόστους εισαγωγής νέων μοντέλων, των κινήτρων που προσφέρονται για να αυξηθούν οι πωλήσεις αλλά και των συναλλαγματικών διακυμάνσεων.

Πτώση κερδών 87% στην Volkswagen
Τα κέρδη της Volkswagen, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, μειώθηκαν 87% στο α’ τρίμηνο εξαιτίας του κόστους εισαγωγής νέων μοντέλων, των κινήτρων για αύξηση των πωλήσεων αλλά και των συναλλαγματικών διακυμάνσεων.

Τα καθαρά κέρδη της γερμανικής βιομηχανίας υποχώρησαν στα 26 εκατ. ευρώ ή 2 σεντς ανά μετοχή από 202 εκατ. ευρώ ή 51 σεντς ανά μετοχή. Τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν 46% στα 329 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν 6% στα 21,9 δισ. ευρώ έναντι 20,7 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Τα στοιχεία για τις πωλήσεις και τα λειτουργικά κέρδη ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, αλλά τα καθαρά κέρδη ήταν εμφανώς χαμηλότερα από την εκτίμηση για 111 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Bernd Pischetsrieder, έχει θέσει στόχο την μείωση των δαπανών κατά 4 δισ. ευρώ και την κατάργηση 5.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2005, προκειμένου να βελτιωθεί η κερδοφορία.

Οι επενδυτές εξέλαβαν τα αποτελέσματα ως ένδειξη ότι ”τα χειρότερα πέρασαν” για τον όμιλο στο πλαίσιο της βελτίωσης των πωλήσεων και η μετοχή αντέδρασε με άνοδο 3,1% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στη Φρανκφούρτη. Ο τίτλος της Volkswagen έχει υποχωρήσει 16% στη φετινή χρονιά, με την δεύτερη χειρότερη εμφάνιση μεταξύ των μετοχών του δείκτη DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v