Ευρωζώνη: Στο 2,0% ο πληθωρισμός Απριλίου (αρχικό)

Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 2,0% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση στην ευρωζώνη, ελαφρώς παραπάνω απ’ όσο περίμεναν οι περισσότεροι αναλυτές και έναντι του ποσοστού 1,7% του Μαρτίου, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της Eurostat.

Ευρωζώνη: Στο 2,0% ο πληθωρισμός Απριλίου (αρχικό)
Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 2,0% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση στην ευρωζώνη, ελαφρώς παραπάνω απ’ό όσο περίμεναν οι περισσότεροι αναλυτές, ήτοι 1,9% και έναντι του ποσοστού 1,7% του Μαρτίου, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της Eurostat.

Η στατιστική υπηρεσία της ευρωζώνης δεν έδωσε στοιχεία για τη μηνιαία μεταβολή του εναρμονισμένου δείκτη Απριλίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πρακτορείου Market News, ο εναρμονισμένος δείκτης Απριλίου αυξήθηκε 0,4% από τον Μάρτιο, χαμηλότερα από τη μηνιαία αύξηση 0,7% του προηγούμενου μήνα.

Η προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat βασίζεται στα στοιχεία από τη Γερμανία, την Ιταλία και όσα άλλα μέλη έχουν δημοσιοποιήσει στοιχεία, καθώς και τις τιμές ενέργειας.

Τα τελικά στοιχεία για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή Απριλίου που θα προκύψουν από τα δεδομένα και των 12 κρατών-μελών έχει προγραμματιστεί να δημοσιοποιηθούν στις 18 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v