Επέστρεψε σε κερδοφορία αλλά δεν ικανοποίησε η HVB

Επέστρεψε σε κερδοφορία ο δεύτερος μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της Γερμανίας HVB κατά το α’ τρίμηνο, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος πώλησης ενεργητικού και περικοπών των δαπανών. Tα κέρδη πάντως ήταν αισθητά χαμηλότερα των προβλέψεων, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν.

Επέστρεψε σε κερδοφορία αλλά δεν ικανοποίησε η HVB
Επέστρεψε σε κερδοφορία ο δεύτερος μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της Γερμανίας HVB κατά το α’ τρίμηνο, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος πώλησης ενεργητικού και περικοπών των δαπανών.

Τα καθαρά κέρδη του οίκου διαμορφώθηκαν στα 53 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ζημίες ύψους 9 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 197 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της HVB Dieter Rampl, έχει δηλώσει ότι βασικός στόχος πλέον είναι η βελτίωση των εσόδων μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αναδιοργάνωσης πέρσι, πρόγραμμα στο οποίο περιλαμβανόταν πώληση περιουσιακών στοιχείων ύψους 4 δισ. δολ. και περικοπές 11.000 θέσεων εργασίας.

Η μετοχή του οίκου αντέδρασε με υποχώρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, καθώς η κερδοφορία ήταν μικρότερη της αναμενόμενης, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε μείωση των εσόδων από τόκους στο α’ τρίμηνο, η οποία και οδήγησε σε μείωση του συνόλου των εσόδων κατά 2% στο εξεταζόμενο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v