Ευρωζώνη: Πλεόνασμα για τρέχουσες συναλλαγές

Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στην ευρωζώνης εμφάνισε πλεόνασμα της τάξης των 5,4 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο 2004 καθώς εμφανίστηκε πλεόνασμα στο εμπορικό και το ισοζύγιο υπηρεσιών, που εν μέρει ισοφάρισε το έλλειμμα στα ισοζύγια εισοδήματος και μεταβιβάσεων.

Ευρωζώνη: Πλεόνασμα για τρέχουσες συναλλαγές
Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στην ευρωζώνης εμφάνισε πλεόνασμα της τάξης των 5,4 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο 2004 σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, καθώς εμφανίστηκε πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο (10,9 δισ. ευρώ) και το ισοζύγιο υπηρεσιών (1,3 δισ. ευρώ), που εν μέρει ισοφάρισε το έλλειμμα στο ισοζύγιο εισοδήματος (1,2 δισ. ευρώ) και μεταβιβάσεων (5,5 δισ. ευρώ).

Σε σχέση με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Ιανουαρίου 2004, το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε κατά 1,7 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο 2004, κυρίως ως αποτέλεσμα της συρρίκνωσης κατά 3,1 δισ. ευρώ στο έλλειμμα του ισοζυγίου εισοδήματος.

Αυτή η εξέλιξη εν μέρει ισοσκελίστηκε από την μείωση στα πλεονάσματα του εμπορικού και του ισοζυγίου υπηρεσιών, ενώ το ισοζύγιο μεταβιβάσεων παρέμεινε πρακτικώς αμετάβλητο.

Συγκεντρωτικά το 12μηνο πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της ευρωζώνης μέχρι τον Φεβρουάριο ανήλθε στα 31,1 δισ. ευρώ, δηλαδή 0,4% του ΑΕΠ περίπου, σε σύγκρσι με 48,3 δισ. ευρώ ένα χρόνο πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v