Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βen Bernanke: «Το χειρότερο πέρασε»

Ο επικεφαλής της Fed, κ. Ben Bernanke δήλωσε ότι το χειρότερο πιθανότατα πέρασε για την οικονομία και επανέλαβε ότι εξακολουθεί να περιμένει να σταδιακή ανάκαμψη προς τα τέλη του έτους.

Βen Bernanke: «Το χειρότερο πέρασε»
Πολλοί παράγοντες, όπως οι ανησυχίες για τα μεγάλα ομοσπονδιακά ελλείμματα, βρίσκονται πίσω από την αύξηση των μακροχρόνιων επιτοκίων, δήλωσε ο διοικητής της Federal Reserve, Ben Bernanke, τονίζοντας ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να αρχίσει η δουλειά προς την κατεύθυνση της συγκράτησης των ελλειμμάτων.

Ο κ. Bernanke δήλωσε στο νομοθετικό σώμα της αμερικανικής κυβέρνησης ότι το χειρότερο πιθανότατα πέρασε για την οικονομία και επανέλαβε ότι εξακολουθεί να περιμένει να αρχίσει σταδιακή ανάκαμψη προς τα τέλη του έτους.

«Τα πρόσφατα στοιχεία επίσης καταδεικνύουν ότι η πορεία της οικονομικής συρρίκνωσης επιβραδύνεται,» σημείωσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Ο κ. Bernanke δήλωσε ότι τα μεγέθη από τους δείκτες τιμών δεν υποδεικνύουν πληθωριστικές πιέσεις στο βραχυπρόθεσμο μέλλον. Εξάλλου, ο διοικητής της Fed τόνισε ότι περιμένει να συνεχιστεί να αυξάνεται η ανεργία τον επόμενο χρόνο και η απασχόληση να παραμείνει αδύναμη για ένα διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v