Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GM: Κλείνει 14 εργοστάσια στις ΗΠΑ

Την πρόθεση της να προχωρήσει σε κλείσιμο 14 εργοστασίων και τριών μεγάλων εγκαταστάσεων αποθήκευσης στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η διοίκηση της General Motors.

GM: Κλείνει 14 εργοστάσια στις ΗΠΑ
Την πρόθεση της να προχωρήσει σε κλείσιμο 14 εργοστασίων και τριών μεγάλων εγκαταστάσεων αποθήκευσης στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η διοίκηση της General Motors σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει απολύσεις περίπου 20.000 εργαζομένων, ενώ κλείσιμο των εργοστασίων προβλέπεται να συμβεί τα επόμενα χρόνια με απώτερο στόχο η GM να περιορίσει τα εργοστάσια της στα 33 έως το 2012.

Στο μεταξύ ο B. Obama σε ομιλία του σχετικά με θέμα εξέφρασε την άποψη ότι η GM σταδιακά θα αναγεννηθεί, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί χωρίς κόστος για όλους τους εμπλεκόμενους.

Σημειώνεται ότι η General Motors κατέθεσε σήμερα και επισήμως αίτηση χρεοκοπίας μετά από σχεδόν 100 έτη λειτουργίας, αφήνοντας στο αμερικανικό δημόσιο μερίδιο 60% στην ιστορική αυτοκινητοβιομηχανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v