Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GMAG: Η παγκόσμια ανάκαμψη δεν θα είναι ταχεία

Μπορεί ο ρυθμός επιδείνωσης της παγκόσμιας οικονομίας να επιβραδύνεται, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που δεν συνηγορούν υπέρ μιας ταχείας και με διάρκεια ανάκαμψης, αναφέρει η GMAG.

GMAG: Η παγκόσμια ανάκαμψη δεν θα είναι ταχεία
Μπορεί ο ρυθμός επιδείνωσης της παγκόσμιας οικονομίας να επιβραδύνεται, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που δεν συνηγορούν υπέρ μιας ταχείας και με διάρκεια ανάκαμψης, αναφέρει στη μηνιαία οικονομική ανασκόπηση επενδύσεων η Global Multi-Asset Group (Μάιος 2009).

Μεταξύ άλλων, στην ανασκόπηση αναφέρεται ότι τα μεγάλα παραγωγικά κενά δείχνουν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για αρκετό διάστημα στις ΗΠΑ, ενώ η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί στη Βρετανία, αλλά έχει ακόμη δρόμο να διανύσει στην Ευρώπη.

Οι προσδοκίες ως προς τα κέρδη προσγειώνονται και πάλι στην πραγματικότητα, τονίζεται στην ανασκόπηση, ενώ ο καταιγισμός των αρνητικών αναθεωρήσεων ίσως φτάνει στο τέλος του.

Όσον αφορά στις μετοχές, υπογραμμίζεται ότι οι αποτιμήσεις παραμένουν υποστηρικτικές, χωρίς όμως να είναι τόσο ελκυστικές όσο πριν.

Η GMAG αναφέρει επίσης ότι διατηρεί ελαφρά μειωμένη στάθμιση στις μετοχές έναντι των ομολόγων και προτιμά τους πιστωτικούς τίτλους. Μέσα στο περιβάλλον των μετοχών, εξακολουθεί να προτιμά τις περιοχές με πιο ευέλικτη πολιτική, όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία αλλά και το Χονγκ Κονγκ.

* Η ανασκόπηση της GMAG δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v