Αύξηση κερδών και πωλήσεων στην Infineon

Το τρίτο επάλληλο τρίμηνο κερδών κατέθεσε η Infineon Technologies, αντλώντας στήριξη από την αύξηση των πωλήσεων επεξεργαστών για ηλεκτρονικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και αυτοκίνητα.

Αύξηση κερδών και πωλήσεων στην Infineon
Το τρίτο επάλληλο τρίμηνο κερδών κατέθεσε η Infineon Technologies, η δεύτερη ισχυρότερη εταιρία κατασκευής επεξεργαστών στην Ευρώπη. Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων επεξεργαστών για ηλεκτρονικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και αυτοκίνητα.

Τα καθαρά κέρδη στο οικονομικό β’ τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο διαμορφώθηκαν στα 39 εκατ. ευρώ η 5 σεντς ανά μετοχή, έναντι καθαρών ζημιών της τάξης των 328 εκατ. ευρώ ή 45 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο πριν. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 13% στα 1,67 δισ. ευρώ. Οι αναλυτές ανάμεναν κέρδη της τάξης των 5,5 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση στις τιμές μικρο-επεξεργαστών που χρησιμοποιούνται στους προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα βοηθούν την Infineon να διατηρήσει την κερδοφορία της μετά από δύο χρόνια επάλληλων ζημιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v