Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤτΕ: "Χαμόγελα" για την τουρκική οικονομία

Την αισιοδοξία τους εκφράζουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος για την πορεία της τουρκικής οικονομίας και συγκεκριμένα του τραπεζικού συστήματος της γείτονος, παρά τις Κασσάνδρες του ΔΝΤ.

  • της Αναστασίας Παπαϊωάννου
ΤτΕ: Χαμόγελα για την τουρκική οικονομία
Την αισιοδοξία τους εκφράζουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος για την πορεία της τουρκικής οικονομίας και συγκεκριμένα του τραπεζικού συστήματος της γείτονος, παρά τις Κασσάνδρες που υποστήριζαν στις αρχές του 2009 ότι η τουρκική οικονομία θα υποστεί ισχυρές απώλειες από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το τραπεζικό σύστημα της γείτονος βρίσκεται σε ιδιαίτερα ικανοποιητική κατάσταση και τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου καταδεικνύουν την υγιή πορεία των θυγατρικών των ελληνικών τραπεζών. Τα κέρδη της Finansbank, θυγατρικής της Εθνικής, το α΄ τρίμηνο ανήλθαν σε 297 εκατ. τουρκικές λίρες, σημειώνοντας αύξηση που αγγίζει το 290%.

Παράλληλα, η πορεία της τουρκικής αγοράς ακυρώνει, όπως εξηγούν από την Τράπεζα της Ελλάδος, τις δυσοίωνες εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όσον αφορά στις επισφάλειες του 2009, τις οποίες τοποθετούσαν στο... εφιαλτικό ποσοστό του 15%.

Υπενθυμίζεται ότι παρουσία στην τουρκική τραπεζική αγορά έχουν τόσο ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας μέσω της Finansbank όσο και ο όμιλος της Eurobank μέσω χρηματιστηριακής εταιρίας αλλά και της θυγατρικής Eurobank Tekfen Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v