Γκρίνσπαν: Οι παράνομες πρακτικές νάρκη για Wall

O πρόεδρος της Fed Άλαν Γκρίνσπαν ζήτησε την άμεση καταδίκη όσων διέπραξαν παρανομίες στη Wall Street, ενώ προειδοποίησε τους νομοθέτες να αποφύγουν ”παράπλευρες απώλειες” από την αναθεώρηση του πλαισίου ελέγχων.

Γκρίνσπαν: Οι παράνομες πρακτικές νάρκη για  Wall
Οι παράνομες πρακτικές που παρατηρήθηκαν στη Wall Street κινδυνεύουν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη στην αγορά επεσήμανε ο πρόεδρος της Fed Άλαν Γκρίνσπαν, μιλώντας διαμέσου τηλεδιάσκεψης με θέμα τη διαφάνεια και τη σύγκρουση συμφερόντων.

Ο Αλαν Γκρίνσπαν υπογράμμισε ότι οι ένοχοι των οικονομικών σκανδάλων της Wall Street θα πρέπει να υποστούν τις κυρώσεις άμεσα, πριν καταφέρουν να διαβρώσουν την εμπιστοσύνη στην οποία στηρίζονται οι χρηματιστηριακές αγορές.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι τη στιγμή που οι ελεγκτικές αρχές προχωρούν στην επαναδιατύπωση των κανονισμών, η νομοθετική εξουσία θα πρέπει να προσέξει για να μην προκαλέσει ”παράπλευρες απώλειες”, δηλ. να αποφύγει τις ακρότητες.

Σύμφωνα με τον 78χρονο Ά. Γκρίνσπαν, η υπόληψη και η ακεραιότητα αποδείχθηκαν ιστορικά, σημαντικά στοιχεία για τη Wall Street.

Η θητεία του Ά. Γκρίνσπαν ολοκληρώνεται στις 20 Ιουνίου, ενώ ο πρόεδρος Μπους έχει εκφράσει την επιθυμία για ανανέωσή της.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ, Άλφρεντ Μποάντους, υπογράμμισε ότι η Fed αναμένει στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την ισχυρή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας πριν αποφασίσει να αυξήσει τα επιτόκια.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα την οικονομία στο Πανεπιστήμιο του Σάλσμπουρι, ο Ά. Μποάντους παραδέχθηκε ότι υπήρξαν καλές οικονομικές εκθέσεις για την πορεία της οικονομίας, άλλα η Fed χρειάζεται την περαιτέρω επιβεβαίωση των θετικών αυτών στοιχείων.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Fed, η εκτίναξη των τιμών των πετρελαιοειδών, με άξονα αυτές των καυσίμων, κινδυνεύει να περιορίσει τη δυναμική της οικονομίας, εκτροχιάζοντας την ανάκαμψη.

Ο πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ δεν έχει δικαίωμα ψήφου για το τρέχον έτος στην Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς της Fed, που καθορίζει τη νομισματική πολιτική, αλλά οι αναλυτές και οι επενδυτές ανέμεναν να αντλήσουν από την ομιλία του ενδείξεις για τη νομισματική πολιτική της Fed, δεδομένου του κύρους και της επιρροής του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v