Wall Street: Ευοίωνα macro αναμένουν οι επενδυτές

Με αυξημένο ενδιαφέρον αναμένονται τα macro για την αμερικανική οικονομία (κατασκευές νέων οικιών και καταναλωτική εμπιστοσύνη), καθώς οι ενδείξεις για την οικονομική κατάσταση θα δώσουν ”στίγμα” για την πιστωτική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Wall Street: Ευοίωνα macro αναμένουν οι επενδυτές
Με αυξημένο ενδιαφέρον αναμένουν οι οικονομολόγοι και επενδυτές τα σημερινά μακροοικονομικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, καθώς οι ενδείξεις για την κατάσταση της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη θα δώσουν ”στίγμα” για την πιστωτική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας.

Η πλειονότητα των οικονομολόγων, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση του πρακτορείου Bloomberg, προβλέπει θετικά στατιστικά στοιχεία, γεγονός που θα ενισχύσει την προοπτική αύξησης των επιτοκίων από τη Fed, ίσως και στο τρέχον β’ τρίμηνο του έτους.

Για τον δείκτη οικοδομικής δραστηριότητας, που είναι ο βασικός δείκτης για τη μελλοντική κίνηση στον κατασκευαστικό χώρο, αναμένεται αύξηση στις άδειες νέων κατοικιών. Συγκεκριμένα, προβλέπεται αύξηση στο 1,91 εκατομμύριο άδειες τον Μάρτιο από τα 1.903 εκατομμύρια άδειες τον Φεβρουάριο, που ήταν χαμηλό εξαμήνου, καθώς παρατηρήθηκε βελτίωση της απασχόλησης και περαιτέρω πτώση στο κόστος δανεισμού.

Για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Απριλίου που καταρτίζει το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, προβλέπεται εκτίναξη στις 97 μονάδες από 95,8 μονάδες τον Μάρτιο.

Οι προσδοκίες για τα ευοίωνα macro στηρίζουν τα futures της Wall Street, που υποδεικνύουν ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, παρά τα δυσοίωνα επιχειρηματικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται τις τελευταίες ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v