Προειδοποίηση Nokia για τις πωλήσεις β’ τριμήνου

Η μεγαλύτερη εταιρία συσκευών κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, η Nokia, ανακοίνωσε ότι πιθανόν οι πωλήσεις της να υποχωρήσουν για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο στην τρέχουσα τριμηνιαία χρήση, καθώς ο ανταγωνισμός ”τραγανίζει” τα μερίδια αγοράς και οι δυτικές αγορές ωριμάζουν.

Προειδοποίηση Nokia για τις πωλήσεις β’ τριμήνου
Η μεγαλύτερη εταιρία συσκευών κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, η Nokia, ανακοίνωσε ότι πιθανόν οι πωλήσεις της να υποχωρήσουν για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο στην τρέχουσα τριμηνιαία χρήση, καθώς ο ανταγωνισμός ”τραγανίζει” τα μερίδια αγοράς.

Οι πωλήσεις στο β’ τρίμηνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Nokia στο Ελσίνκι ”ενδέχεται να είναι αμετάβλητες ή ελαφρώς χαμηλότερες από τις πωλήσεις ύψους 7,02 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.”

Τα κέρδη, πρόσθεσε η εταιρία, ίσως διαμορφωθούν στην κλίμακα των 13 με 15 σεντς ανά μετοχή, από 13 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο διάστημα πέρσι, όταν το κόστος των περικοπών θέσεων εργασίας είχε καταφέρει πλήγματα στην κερδοφορία.

Τα έσοδα της φινλανδικής εταιρίας μειώνονται καθώς οι ανταγωνιστές όπως η Samsung, η LG Electronics και η Siemens κερδίζουν μερίδια αγοράς.

Το κύκλος εργασιών του κολοσσού της κινητής τηλεφωνίας υποχώρησε το 2002 και το 2003 καθώς οι δυτικές αγορές έχον ωριμάσει ενώ παράλληλα οι τιμές των συσκευών πέφτουν.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι η Nokia θα κάνει πρόβλεψη για μείωση πωλήσεων 3,7% στο τρέχον τρίμηνο και για κέρδη 18 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση του πρακτορείου Bloomberg.

Την περασμένη εβδομάδα η Nokia ανακοίνωσε ότι τα κέρδη α’ τριμήνου υποχώρησαν 2% ενώ ο όγκος πωλήσεων συσκευών αυξήθηκε 19%, λιγότερο από τον μέσο όρο 25% που παρουσίασε το σύνολο των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v