Βελτίωση αποτελεσμάτων Southwest και Continental

H Southwest ανακοίνωσε αύξηση κερδών (στο πρώτο τρίμηνο) για 52o διαδοχικό τρίμηνο, ενώ η Continental μείωσε τις ζημίες στα 124 εκατ. δολάρια για το ίδιο διάστημα, ενισχύοντας την αισιοδοξία των επενδυτών για ανάκαμψη του κλάδου.

Βελτίωση αποτελεσμάτων Southwest και Continental
Η Southwest Airlines ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 26 εκατ. δολαρίων ή 3 σεντς ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με τα καθαρά κέρδη των 24 εκατ. δολαρίων ή 3 σεντς ανά μετοχή που αποκόμισε την αντίστοιχη περίοδο του 2003, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κερδών κατά 5 σεντς ανά μετοχή.

Η εταιρία κατέγραψε κέρδη για 52ο διαδοχικό τρίμηνο, ενώ επιβεβαίωσε τις προηγούμενες θετικές προβλέψεις για άνοδο κερδών κατά 7,82 σεντς ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο, εξαιτίας της αναμενόμενης υποχώρησης των πιέσεων του κόστους για την ίδια περίοδο, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Τζιμ Πάρκερ.

Τα καθαρά κέρδη της Southwest Airlines κατέγραψαν άνοδο 8,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα της αεροπορικής εταιρίας αυξήθηκαν 9,8% στα 1,48 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με τα 1,35 δισ. δολάρια της αντιστοίχου περιόδου του 2003, ενώ η ρευστότητα της Southwest Airlines έφθασε στα 1,8 δισ. δολάρια στα τέλη του πρώτου τρίμηνου.

Από την πλευρά της η Continental Airlines, η πέμπτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρία των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο κατέγραψε ζημίες 124 εκατ. δολαρίων ή 1,88 ανά μετοχή, σε σχέση με τις ζημίες ύψους 221 εκατ. δολαρίων ή 3,38 δολαρίων ανά μετοχή της αντιστοίχου περιόδου του 2003.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα κατέγραφε απώλειες ύψους 1,39 δολαρίων ανά μετοχή.

H Continental αποτέλεσε τη δεύτερη αμερικανική αεροπορική εταιρία που ανακοίνωσε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, ακολουθώντας την Delta Air Lines, που ανακοίνωσε ζημιές 383 εκατ. δολαρίων για το ίδιο διάστημα.

Τα ικανοποιητικά αποτελέσματα των δύο εταιριών, οδήγησαν το δείκτη του κλάδου Amex Airline Index σε άνοδο 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v