Εκτίναξη κερδών 44% για την Logitech

Αυξήθηκαν 44% τα κέρδη της Logitech International χάρη στη βελτίωση της ζήτησης για κάμερες, τηλεφωνικές συσκευές και ποντίκια για Η/Υ. Η εταιρία κατέθεσε πωλήσεις και κέρδη ρεκόρ για 6ο συνεχόμενο έτος και το καλύτερο δ’ τρίμηνο της ιστορίας της.

Εκτίναξη κερδών 44% για την Logitech
Αυξήθηκαν 44% τα κέρδη της Logitech International, της ισχυρότερης στον κόσμο εταιρίας κατασκευής ποντικιών για Η/Υ, χάρη στη βελτίωση της ζήτησης για κάμερες και τηλεφωνικές συσκευές συμβατές με το ιντερνέτ.

Τα καθαρά κέρδη της επιχείρησης που εδρεύει στην Ελβετία αυξήθηκαν στα 38,5 εκατ. δολάρια στο οικονομικό δ’ τρίμηνο από 26,6 εκατ. δολάρια στο αντίστοιχο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς. Η Logitech ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επαναγορά μετοχών αξίας έως 250 εκατ. φράγκων, προκειμένου να βελτιώσει τις επενδυτικές αποδόσεις της.

Η Logitech, που οι πωλήσεις της στο τελευταίο 12μηνο ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 500 εκατομμύρια ποντίκια για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, επεκτείνεται στον χώρο των ασύρματων προϊόντων ιντερνέτ, όπως πληκτρολόγια και βιντεοκάμερες για το διαδίκτυο, για να να περιοριστεί η εξάρτησή της από το βασικό προϊόν της.

Η Logitech και η ανταγωνιστική της Microsoft καταλαμβάνουν το ένα τρίτο περίπου της διεθνούς αγοράς ποντικιών έκαστη.

Η εταιρία κατέθεσε πωλήσεις και κέρδη ρεκόρ για έκτο συνεχόμενο έτος καθώς και το καλύτερο τέταρτο τρίμηνο της ιστορίας της. Επανέλαβε δε ότι περιμένει αύξηση πωλήσεων 10% και λειτουργικού κέρδους 15% στο νέο οικονομικό έτος που θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο 2005.

Τα καθαρά κέρδη δ’ τριμήνου ήταν καλύτερα από τα 34,5 εκατ. δολάρια που περίμεναν οι αναλυτές. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 15% στα 347 εκατ. δολάρια.

Τα λειτουργικά κέρδη για το οικονομικό έτος μέχρι τον Μάρτιο αυξήθηκαν 17% στα 146 εκατ. δολάρια και οι πωλήσεις αναπτύχθηκαν 15% στα 1,27 δισ. δολ. Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τους στόχους που είχε θέσει η εταιρία τον Ιανουάριο για αύξηση πωλήσεων 12% και λειτουργικών κερδών 15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v