ΕΙΑ:Βλέπει αύξηση κατανάλωσης ενεργειακών πόρων

Η κατανάλωση ενεργειακών πόρων θα αυξηθεί κατά 54% έως το 2025, σύμφωνα με την Energy Information Administration, ενώ οι πραγματικές τιμές του πετρελαίυ θα καταγράψουν οριακές διακυμάσνεις. Η ζήτηση φυσικού αερίου θα εκτιναχθεί 67% έως το 2025.

ΕΙΑ:Βλέπει αύξηση κατανάλωσης ενεργειακών πόρων
Η παγκόσμια ζήτηση ενεργειακών πόρων θα αυξηθεί κατά 54% έως το 2025 εξαιτίας της αύξησης της ζήτησης από την Κίνα και την Ινδία, εκτιμά η διεύθυνση του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας Energy Information Administration.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΙΑ, η αύξηση της ζήτησης ενεργειακών πόρων θα φθάσει στα 623 τετράκις εκατομμύρια βρετανικές θερμικές μονάδες, από τα 404 τετράκις εκατομμύρια μονάδων του 2001.

Η επιτάχυνση της ανάπτυξης στις αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας, αναμένεται να αυξήσει τη ζήτηση ενεργειακών πόρων σε υψηλότερα επίπεδα από τις προηγούμενες προβλέψεις, αφού η ανάπτυξη στην Ασία αναμένεται να κυμανθεί σε ετήσια βάση στο 5,1%, σε σχέση με το 3% της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο Κέβιν Κέρ, συντάκτης οικονομικών εκθέσεων της Kwest Martket Edge, υπογράμμισε ότι η Κίνα καταναλώνει αυτή τη στιγμή περίπου 6,3 εκατ. βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, σε σχέση με τα 20 εκατ. βαρέλια της ημερήσιας κατανάλωσης των ΗΠΑ, ενώ μέσα στα επόμενα 7 – 10 χρόνια, η ημερήσια κατανάλωση των δύο χωρών θα έχει εξισωθεί.

Σύμφωνα με την EIA, οι τιμές του πετρελαίου θα καταγράψουν οριακές διακυμάνσεις μετά την άνοδο του τελευταίου έτους, ενώ η πραγματική τιμή του πετρελαίου, εξαιρουμένου του πληθωρισμού, θα υποχωρήσει την επόμενη 20ετία παρά την αύξηση της ζήτησης.

Το πετρέλαιο θα παραμείνει η βασική πηγή ενέργειας παγκοσμίως έως το 2025, εκτιμά η ΕΙΑ, έτος κατά το οποίο η ημερήσια ζήτηση θα φθάσει στα 121 εκατ. βαρέλια, από τα 77 εκατ. βαρέλια του 2001.

Τη μεγαλύτερη αύξηση κατανάλωσης ενεργειακών πόρων αναμένεται να καταγράψουν οι αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας.

Η αμερικανική υπηρεσία υπογραμμίζει την ανάγκη σταδιακής αύξησης της παραγωγής κατά 44 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.

Οι χώρες του ΟΠΕΚ θα αποτελούν τους μεγαλύτερους προμηθευτές πετρελαίου και γενικότερα ενεργειακών πόρων παγκοσμίως, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγή των χωρών μελών του.

Η παραγωγή φυσικού αερίου θα καταγράψει την μεγαλύτερη άνοδο, σε σχέση με τους υπόλοιπους πρωτονενείς ενεργειακούς πόρους, αφού η ΕΙΑ εκτιμά ότι η αύξηση της κατανάλωσης φυσικού αερίου θα εκτιναχθεί κατά 67% για την περίοδο 2001 – 2025 στα 151 τρισ. κυβικά πόδια έως το 2025.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v