McDonalds: Δεν ικανοποίησε η αύξηση των πωλήσεων

Οι πωλήσεις της McDonalds εκτινάχθηκαν 11,5% το Μάρτιο, ενώ τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο αναμένονται από τα ισχυρότερα στη Wall Steet, σύμφωνα με την εταιρία, που ωστόσο δεν κατόρθωσε να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των αναλυτών.

McDonalds: Δεν ικανοποίησε η αύξηση των πωλήσεων
Η McDonalds ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις εκτινάχθηκαν 11,5% το Μάρτιο, προβλέποντας παράλληλα ότι τα εταιρικά αποτελέσματα της εταιρίας για το πρώτο τρίμηνο θα καταγράψουν από τις καλύτερες επιδόσεις στη Wall Street εξαιτίας της αύξησης της ζήτησης.

Ωστόσο, οι πωλήσεις της εταιρίας δεν κατορθωσαν να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες των αναλυτών, με αποτέλεσμα η μετοχή της να καταγράφει περί το μέσον της συνεδρίασης, απώλειες της τάξης του 6,5%.

Η McDonalds εκτιμά ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου θα αυξηθούν κατά 38 – 40 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές της Thomson First Call προβλέπουν ότι θα φθάσουν στα 37 σεντς ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις στα εστιατόρια της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 5% σε μηνιαία βάση και κατά 9,4% το πρώτο τρίμηνο.

Στην αμερικανική αγορά, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9,9% το Μάρτιο και κατά 14,2% το πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενο έτους.

Στην Ευρώπη, αντίθετα, οι πωλήσεις υποχώρησαν 2,9% το Μάρτιο, καταγράφοντας άνοδο 3,5% για το πρώτο τρίμηνο. Οι πωλήσεις της εταιρίας παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 17,5% το πρώτο τρίμηνο.

Ο Τζιμ Κανταλούπο, διευθύνων σύμβουλος της McDonalds, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η αύξηση των πωλήσεων επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για την επιτυχία των στόχων της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v