Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Πρόταση νόμου για "τοξική τράπεζα"

Πρόταση νόμου βάσει του οποίου οι γερμανικές τράπεζες μπορούν να "ανταλλάσσουν" τα τοξικά τους πάγια με εγγυημένα ομόλογα τα οποία θα εκδίδουν οι ίδιες κατέθεσε το υπ. Οικονομίας της Γερμανίας.

Γερμανία: Πρόταση νόμου για τοξική τράπεζα
Πρόταση νόμου σύμφωνα με τον οποίο οι γερμανικές τράπεζες μπορούν να "ανταλλάσσουν" τα τοξικά τους πάγια με εγγυημένα ομόλογα τα οποία θα εκδίδουν οι ίδιες κατέθεσε το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας.

Βάσει των προτάσεων του υπουργού Οικονομίας, κ. Peer Steinbrueck, τις οποίες θα εξετάσει αύριο η γερμανική κυβέρνηση, οι τράπεζες μπορούν να τοποθετούν το 90% της αξίας των επισφαλών παγίων τους σε μία "τοξική" τράπεζα και κατόπιν να εκδίδουν ομόλογα της ίδιας αξίας.

Προκειμένου τα ομόλογα αυτά να είναι εγγυημένα καλούνται να καταβάλουν ειδική προμήθεια. Κατόπιν οι τράπεζες καλούνται να πληρώνουν στο ειδικό ταμείο "βοήθειας" της γερμανικής κυβέρνησης την τυχόν διαφορά που θα υπάρξει μεταξύ της τρέχουσας τιμής των "τοξικών παγίων" και της "ορθής τιμής τους, την οποία θα καθορίζει ειδική ομάδα ορκωτών λογιστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v