Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Τρεις τράπεζες πωλούν μετοχές 5,55 δισ. δολ.

Τρεις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες ανακοίνωσαν ότι θα πωλήσουν κοινές μετοχές ύψους 5,55 δισ. δολ. συνολικά για να αποπληρώσουν τα κεφάλαια που πιστώθηκαν από την κυβέρνηση.

ΗΠΑ: Τρεις τράπεζες πωλούν μετοχές 5,55 δισ. δολ.
Τρεις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες ανακοίνωσαν ότι θα πωλήσουν κοινές μετοχές ύψους 5,55 δισ. δολ. συνολικά για να αποπληρώσουν τα κεφάλαια που πιστώθηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος τραπεζικής διάσωσης.

Τα κρατικά stress test έδειξαν ότι οι εν λόγω τράπεζες μπορούν να αντεπεξέλθουν σε τυχόν επιδείνωση της ύφεσης, χωρίς να συγκεντρώσουν νέα κεφάλαια, οπότε οι οίκοι προχωρούν σε κινήσεις αποπληρωμής των κυβερνητικών κεφαλαίων.

Η U.S. Bancorp σκοπεύει να πωλήσει μετοχές 2,5 δισ. δολ. και επίσης πωλεί ομόλογα ύψους 1 δισ. δολ. Η Capital One Financial πωλεί μετοχές αξίας 1,55 δισ. δολ. ενώ η BB&T θα διαθέσει τίτλους αξίας 1,5 δισ. δολαρίων.

Η BB&T επίσης αποφάσισε να μειώσει το τριμηνιαίο της μέρισμα κατά 68% στα 15 σεντς ανά μετοχή, μετά από 37 συναπτά έτη αύξησης μερισμάτων. Θα εξοικονομήσει 725 εκατ. δολάρια τον χρόνο με την περικοπή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v