Eurotunnel: Νέο δ.σ. μετά τη ”στάση” των μετόχων

Ο νέος πρόεδρος του Eurotunnel θα επιδιώξει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους 6,4 δισ. στερλινών, δήλωσε ο ίδιος ο Jacques Maillot στην καταιγιστική ετήσια γενική συνέλευση στο Παρίσι, όπου η ”στάση” των Γάλλων μετόχων εξοστράκισε το δ.σ. του φορέα του τούνελ της Μάγχης.

Eurotunnel: Νέο δ.σ. μετά τη ”στάση” των μετόχων
Ο νέος πρόεδρος του Eurotunnel θα επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της επιχείρησης που ανέρχεται στις 6,4 δισ. στερλίνες ή 11,8 δισεκ. δολάρια, όπως δήλωσε ο ίδιος στην καταιγιστική ετήσια γενική συνέλευση στο Παρίσι, όταν η ”στάση” των μετόχων εξοστράκισε το διοικητικό συμβούλιο του φορέα του τούνελ της Μάγχης.

Ο Jacques Maillot, ο ιδρυτής του γαλλικού τουριστικού πρακτορείου Nouvelles Frontières, έκανε την παραπάνω δήλωση όταν οι μέτοχοι υπερψήφισαν 60 προς 40 την πρόταση καθαίρεσης του Richard Shirrefs, του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου και του διοικητικού συμβουλίου του.

Περισσότεροι από 5.000 μέτοχοι πραγματοποιούσαν θορυβώδεις διαμαρτυρίες στη διάρκεια της συνέλευσης, φωνάζοντας το όνομα του Nicolas Miguet, του δημοσιογράφου που καθοδήγησε την στάση, η οποία δημιούργησε μια νέα εποχή για τον μετοχικό ακτιβισμό στη Γαλλία.

Οι ”στασιαστές” ιδιώτες Γάλλοι μέτοχοι, αρχικώς ανέφεραν ότι θα αναστείλουν την αποπληρωμή του χρέους του ομίλου και ασκούσαν πιέσεις στη βρετανική και γαλλική κυβέρνηση για διάσωση του προβληματικού ομίλου, που αντιμετωπίζει την προοπτική ”κραχ” μέχρι το 2006.

Η δήλωση του κ. Maillot υποδεικνύει πάντως ότι το νέο δ.σ. όπου συμμετέχουν μόνο Γάλλοι, θα καταλήξει να χάσει την διοίκηση του τούνελ από τις 200 πιστώτριες τράπεζές του, όπως εκτιμά το FT .com.

Οι τραπεζίτες έχουν δηλώσει ότι οι μέτοχοι της Eurotunnel θα πρέπει να αποδεχτούν ότι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας δεν έχει μεγάλη αξία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v