Alcoa: Δεν... ικανοποίησε ο διπλασιασμός κερδών!

Τα καθαρά κέρδη της ALCOA διπλασιάστηκαν στα 355 εκατ. δολάρια ή 41 σεντς ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές ανησυχούν για την πορεία της εταιρίας κυρίως εξαιτίας της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους.

Alcoa: Δεν... ικανοποίησε ο διπλασιασμός κερδών!
Τα καθαρά κέρδη της Alcoa διπλασιάστηκαν το πρώτο τρίμηνο εξαιτίας της εκτίναξης της τιμής του αλουμινίου και της ζήτησης, ανακοίνωσε η μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου στον κόσμο.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρίας εκτινάχθηκαν στα 355 εκατ. δολάρια ή στα 41 σεντς ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με τα 151 εκατ. δολάρια ή 17 σεντς ανά μετοχή της αντιστοίχου περιόδου του 2003.

Οι αναλυτές της Thomson Financial προέβλεπαν ότι τα κέρδη της Alcoa θα έφθαναν τα 42 σεντς ανά μετοχή.

Τα έσοδα της Alcoa εκτινάχθηκαν κατά 11% στα 5,7 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο.

Τα θεαματικά αποτελέσματα της εταιρίας, που στηρίζονται και στην ισχυρή αύξηση της ζήτησης από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, απογοήτευσαν τους επενδυτές, που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους και την πορεία των εμπορικών δραστηριοτήτων της εταιρίας.

Η διαρκής αύξηση των εφαρμογών του αλουμινίου στις σύγχρονες κοινωνίες, από τον κατασκευαστικό τομέα έως και τις αυτοκινητοβιομηχανίες, και η εκτίναξη της ζήτησης από την Κίνα, αποτέλεσαν τους βασικούς παράγοντες του υπερδιπλασιασμού των κερδών της εταιρίας, η οποία αποτέλεσε την πρώτη εταιρία του Dow Jones που ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τρίμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v