HΠΑ: Συγχώνευση 2,54 δισ. δολ. σε ενέργεια

Η Kerr-Gee εξαγοράζει για περίπου 2,54 δισ. δολάρια σε μετοχές την Westpont Resources, ενισχύοντας τον ανταγωνισμό στον έλεγχο αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ και κυρίως ανάμεσα στις ανεξάρτητες εταιρίες.

HΠΑ: Συγχώνευση 2,54 δισ. δολ. σε ενέργεια
Η Kerr-Gee εξαγοράζει για περίπου 2,54 δισ. δολάρια σε μετοχές την Westpont Resources, με στόχο τη δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές ανάμεσα στις ανεξάρτητες εταιρίες του τομέα πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου.

Η Kerr-Gee με την εξαγορά της Westpont, θα αυξήσει κατά 30% τα ελεγχόμενα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αυξάνοντας επίσης την ημερήσια παραγωγή φυσικού αερίου κατά 54%.

Η Kerr-Gee προσφέρει 0,71 μετοχές της για κάθε μετοχή της Westpont, δηλαδή 36,57 δολάρια για κάθε μετοχή της Westpont, υπερτιμώντας πάνω από 10% την συνολική αξία της εταιρίας, αφού η μετοχή της έκλεισε στα 33,05 δολάρια την Τρίτη το βράδυ στο NYSE.

Παράλληλα η εταιρία αναλαμβάνει και χρέη 882 εκατ. δολαρίων της Westpont.

Η εξαγορά αυτή αποτέλεσε τη μεγαλύτερη στην 75χρονη ιστορία της εταιρίας και έχει στόχο να ενισχύσει τα αποθέματα φυσικού αερίου που ελέγχει με άξονα το Τέξας, αποτρέποντας παράλληλα την εξαγορά της Westopont από τους ανταγωνιστές της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v