H Nestle μελετά την πώληση του Perrier

Η Nestle εξακολουθεί να μελετά το ενδεχόμενο πώλησης της μάρκας μεταλλικού νερού Perrier, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης επιχείρησης τροφίμων και ποτών στον κόσμο.

H Nestle μελετά την πώληση του Perrier
Η Nestle εξακολουθεί να μελετά το ενδεχόμενο πώλησης της μάρκας μεταλλικού νερού Perrier, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης επιχείρησης τροφίμων και ποτών στον κόσμο, Peter Brabeck.

”Με τις στρατηγικές ανησυχίες που διακρίνουν την επιχείρηση, δεν μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωση πώλησης του Perrier,” δήλωσε ο Brabeck πριν την ετήσια γενική συνέλευση της Roche Holding στην Ελβετία. Ο Brabeck είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της, επίσης ελβετικής, φαρμακοβιομηχανίας Roche.

Η Nestle, που αγωνίζεται να μειώσει τις δαπάνες και να βελτιώσει την κερδοφορία της, εξαγόρασε την Perrier το 1992 αλλά σήμερα -δέκα χρόνια και πλέον μετά την εξαγορά- η Perrier παράγει μόλις 600.000 φιάλες ανά εργαζόμενο ετησίως, που είναι το ένα τρίτο μόλις του στόχου της Nestle.

Κατά τη διάρκεια του καύσωνα που έπληξε την Ευρώπη πέρσι το καλοκαίρι, η Nestle δεν κατόρθωσε να αυξήσει την παραγωγή για να ανταποκριθεί στην αύξηση της ζήτησης, εξαιτίας ”έλλειψης ελαστικότητας” στα εργατικά συνδικάτα, όπως είχε δηλώσει ο αντιπρόεδρος της Nestle τον περασμένο μήνα.

Στη Γαλλία, πρόσθεσε σήμερα ο Brabeck, ”η προσπάθεια αναδιοργάνωσης περιπλέκεται ιδιαίτερα εξαιτίας διαφόρων παραγόντων που δεν έχουν μόνο οικονομικό χαρακτήρα.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v