”Χαμόγελα” στον αεροπορικό κλάδο από ΒΑ, KLM

Σημαντική αύξηση στην κίνηση επιβατών τον Μάρτιο σε σχέση με τα χαμηλά περσινά επίπεδα ανακοίνωσαν British Airways, KLM και Ryanair, επιβεβαιώνοντας κατά το FT .com την ανάκαμψη του κλάδου μετά το ιδιαίτερα ”σκληρό” 2003.

”Χαμόγελα” στον αεροπορικό κλάδο από ΒΑ, KLM
Σημαντική αύξηση στην κίνηση επιβατών τον Μάρτιο σε σχέση με τα χαμηλά περσινά επίπεδα ανακοίνωσαν τόσο η British Airways όσο και η ολλανδική KLM, αποδεικνύοντας κατά το FT .com που περιγράφει τη συνολική κατάσταση στον αεροπορικό κλάδο μετά τη δημοσιοποίηση μεμονωμένων αποτελεσμάτων, τις τάσεις βελτίωσης σε όλο τον τουριστικό χώρο.

Η ΒΑ ανακοίνωσε ότι η κίνηση στα δρομολόγιά της βελτιώθηκε 12,7% σε σύγκριση με τον Μάρτιο 2003, που μαζί με τον Απρίλιο ήταν από τους πιο σκληρούς μήνες για τον κλάδο, εξαιτίας του πολέμου στο Ιράκ και του ιού της άτυπης πνευμονίας SARS.

Το ποσοστό που ανακοίνωσε η ΒΑ συνιστάται από εκτίναξη 23,6% στις ακριβές θέσεις και 10,9% στις φθηνότερες θέσεις. Η αξιοποίηση της παραγωγικής δυνατότητας ήταν μόλις 5,8% υψηλότερη από του Μαρτίου 2003, που σημαίνει ότι η ΒΑ κατόρθωσε να συμπληρώσει το 74% των διαθέσιμων θέσεων, μέγεθος υψηλότερο κατά 4,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με πέρσι.

Ανάλογη κατακόρυφη αύξηση στον όγκο επιβατών ανακοίνωσε και η KLM, με βελτίωση επιβατικής κίνησης 8% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση και βελτίωση της παραγωγικής δυνατότητας 1%. Η κίνηση στις επιχειρηματικές θέσεις για τα διηπειρωτικά ταξίδια βελτιώθηκαν 12%, ενώ η συνολική ευρωπαϊκή εμφάνιση βελτιώθηκε κατά 11% χάρη στις ειδικές προσφορές της εταιρίας.

Την ίδια ώρα η Ryanair, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία φθηνών εισιτηρίων, ανακοίνωσε αύξηση 51% στους επιβατική κίνηση Μαρτίου στα 2,1 εκατομμύρια, με αποτέλεσμα το σύνολο των επιβατών του αερομεταφορέα για το σύνολο του επιχειρηματικού έτους μέχρι το τέλος Μαρτίου να διαμορφωθεί στα 23,1 εκατομμύρια, με αύξηση 47,1% από τα 15,7 εκατομμύρια πέρσι.

Για άλλη μια χρονιά, η Ryanair πούλησε περισσότερα εισιτήρια από την ΒΑ τόσο στη Βρετανία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v