UBS: Εξαγορά εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας

Η UBS απέκτησε για 420 εκατ. ελβετικών φράγκων, τον πλήρη έλεγχο της Atel, της μεγαλύτερης ελβετικής ηλεκτρικής εταιρίας, στοχεύοντας προφανώς να την πουλήσει αργότερα στη γαλλική EDF, που διατηρεί μερίδιο συμμετοχής.

UBS: Εξαγορά εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας
Η UBS ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει το 20% της Motor – Columbus, που ελέγχει μεταξύ των άλλων το 58,5% της ηλεκτρικής Atel, και το 1,23% της Atel από τη γερμανική ηλεκτρική RWE, καταβάλλοντας συνολικά 420 εκατ. ελβετικά φράγκα.

H UBS ήλεγχε ήδη το 35,6% της Motor-Columbus.

Ο ελβετικός οίκος θα καταβάλλει 3.700 ελβ. φράγκα για κάθε μετοχή της Motor – Columbus και 1.220 ελβ. φράγκα για κάθε μετοχή της Atel, της μεγαλύτερης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας της Ελβετίας.

Η γαλλική Electricite de France ελέγχει το 20% της Motor – Columbus, γεγονός που οδήγησε τους αναλυτές της αγοράς στην εκτίμηση ότι η UBS εξαγόρασε την Atel για την πουλήσει αργότερα στο γαλλικό κολοσσό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η EDF απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο

Η ελβετική ενεργειακή αγορά δεν φαίνεται να προσελκύει το ενδιαφέρον των γερμανικών κολοσσών του τομέα E.ON και RWE, που προσπαθούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους με εξαγορές στις πρώην Ανατολικές χώρες της Ευρώπης.

Οι αναλυτές εκτιμούν ακόμη ότι η EDF θα προσπαθήσει εκ νέου να αναλάβει τον έλεγχο της ιταλικής Edison, αφού ήδη ελέγχει το 20% της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v