Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DT: Ζημίες 1,12 δισ. ευρώ στο Q1

Ζημιογόνο ήταν το α' τρίμηνο του έτους για τον κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό όμιλο της Ευρώπης Deutsche Telekom, λόγω της "αδύναμης" πορείας των μονάδων του σε Βρετανία, ΗΠΑ και Πολωνία. "Στήριγμα" ο ΟΤΕ.

DT: Ζημίες 1,12 δισ. ευρώ στο Q1
Ζημιογόνο ήταν το α' τρίμηνο του έτους για τον κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό όμιλο της Ευρώπης Deutsche Telekom, λόγω της "αδύναμης" πορείας των μονάδων του σε Βρετανία, ΗΠΑ και Πολωνία.

Οι ζημίες άγγιξαν τα 1,12 δισ. ευρώ, ενώ στα μεγέθη της DT περιλαμβάνεται για πρώτη φορά και η πορεία του ΟΤΕ. Όπως, δε, ανακοίνωσε ο όμιλος προχώρησε σε απομείωση 1,8 δισ. ευρώ παγίων της βρετανικής θυγατρικής του T-Mobile.

"Σαφώς τα μεγέθη μας είναι μεικτά", τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της DT, κ. Rene Obermann, προσθέτοντας, όμως, ότι "παρά τις δύσκολες συνθήκες σε αρκετές αγορές, εξακολουθούμε να έχουμε σταθερή πορεία".

Η «προσθήκη» του ΟΤΕ στο χαρτοφυλάκιο της Deutsche Telekom, οδηγεί τον όμιλο σε αναθεώρηση των προβλέψεών του για το σύνολο του έτους. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις νέες εκτιμήσεις, η DT αναμένει πρόσθετα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ύψους 2 δισ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από τον ελληνικό Οργανισμό.

Επίσης, και πάλι χάρη στη συμβολή του ΟΤΕ ύψους 0,6 δισ. ευρώ, οι ταμειακές ροές για το σύνολο της DT θα φθάσουν στα επτά δισ. ευρώ.

Συμπεριλαμβανομένου του ΟΤΕ ο κύκλος εργασιών του ομίλου για το α’ τρίμηνο ενισχύθηκε 6,2% φθάνοντας στο επίπεδο των 15,9 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων άγγιξαν τα 4,8 δισ. ευρώ, με άνοδο 2,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v