Penney: Πουλά αλυσίδα φαρμακείων για 4,4 δισ. δολ.

Η JC Penney, η δεύτερη αλυσίδα λιανιής στις ΗΠΑ, πουλά την ελεγχόμενη αλυσίδα 1.790 φαρμακείων Eckerd στην Jean Coutu και την CVS για 4,4 δισ. δολάρια, με στόχο να μειώσει το χρέος της, εστιάζοντας παράλληλα το ενδιαφέρον της στον κύριο πυρήνα των δραστηριοτήτων της.

Penney: Πουλά αλυσίδα φαρμακείων για 4,4 δισ. δολ.
Η J.C. Penney ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει την ελεγχόμενη αλυσίδα φαρμακευτικών προϊόντων Eckerd σε δύο ανταγωνιστές της, με στόχο να μειώσει το χρέος και να αυξήσει τη ρευστότητά της, για να εστιάσει το ενδιαφέρον της στον κύριο πυρήνα των δραστηριοτήτων της.

Η καναδική αλυσίδα λιανικής Jean Coutu, θα εξαγοράσει περίπου 1.540 υποκαταστήματα της Eckerd στις Πολιτείες που βρίσκονται κοντά στο κέντρο των αμερικανών ακτών του Ατλαντικού και το Βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ για 2,38 δισ. δολάρια.

Η Coutu αποτελεί τη δεύτερη σε μέγεθος καναδική αλυσίδα φαρμακείων, ενώ με την εξαγορά των υποκαταστημάτων της Echerd σε 13 αμερικανικές Πολιτείες, θα μετατραπεί στην τέταρτη μεγαλύτερη εταιρία του τομέα στις ΗΠΑ.

Η CVS, η δεύτερη σε μέγεθος αμερικανική αλυσίδα φαρμακευτικών προϊόντων, θα εξαγοράσει τα υπόλοιπα 1.250 φαρμακεία της αλυσίδας για περίπου 2 δισ. δολάρια.

Η J.C. Penney αποτελεί τη δεύτερη σε μέγεθος αλυσίδα λιανικής στις ΗΠΑ, ενώ είχε εξαγοράσει την Echerd για 3,3 δισ. δολάρια το 1997.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v