Αλλαγή πλεύσης για την Gateway

H Gateway αποφάσισε να κλείσει τα 188 υποκαταστήματά και να απολύσει τους 2.500 υπαλλήλους που απασχολούσε σε αυτά, εστιάζοντας το ενδιαφέρον της στο ηλεκτρονικό εμπόριο και την ενίσχυση της παρουσίας της.

Αλλαγή πλεύσης για την Gateway
Η Gateway, η αμερικανική αλυσίδα λιανικής ηλεκτρονικών ειδών, ανακοίνωσε ότι από την επόμενη Παρασκευή θα αναστείλει τη λειτουργία των 188 υποκαταστημάτων της και ότι θα απολύσει τους 2.500 υπαλλήλους τους, γιατί θα αποσυρθεί από την αγορά λιανικής μέσου σημείων πώλησης.

Ο αμερικανικός κολοσσός κατασκευής υπολογιστών και ηλεκτρονικών ειδών, υπογράμμισε ότι θα διατηρήσει ορισμένα καταστήματα για να εξυπηρετεί τις πωλήσεις που θα πραγματοποιεί διαμέσου του Internet και των τηλεφωνικών του κέντρων.

Οι αναλυτές της αγοράς είχαν εκφράσει επανειλημμένως την κριτική τους προς την εταιρία, για το ότι επέμενε να διατηρεί τα ζημιογόνα υποκαταστήματά της.

Η Gateway ολοκλήρωσε πρόσφατα την εξαγορά της πρώην ανταγωνιστικής της eMachines, διπλασιάζοντας στην ουσία το ποσοστό ελέγχου της αγοράς στο 7%, προβλέποντας παράλληλα ότι θα επιστρέψει σε κερδοφορία το 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v