Ρεκόρ ανόδου πωλήσεων μικροεπεξεργαστών

Οι πωλήσεις μικροεπεξεργαστών κατέγραψαν ιστορικό ρεκόρ ανόδου κατά 31% στα 15,58 δισ. δολάρια το Φεβρουάριο, με τους υψηλότερους ρυθμούς από το 1986, ενώ η παραγωγικότητα των ευρωπαίων κατασκευαστών ξεπέρασε το 90% των δυνατοτήτων τους.

Ρεκόρ ανόδου πωλήσεων μικροεπεξεργαστών
Οι πωλήσεις μικροεπεξεργαστών παγκοσμίως κατέγραψαν άνοδο ρεκόρ 31% το Φεβρουάριο, εξαιτίας της εκτίναξης της ζήτησης στους τομείς κατασκευής υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων, για να καλυφθούν οι απαιτήσεις τόσο των καταναλωτών όσο και των επιχειρήσεων.

Ο Νίκολας Γκαουντουά, αναλυτής της Deutsche Bank, υπογράμμισε ότι η άνοδος των πωλήσεων μικροεπεξεργαστών με τους υψηλότερους ετήσιους ρυθμούς στην ιστορία τους, θα έχει άμεσες θετικές συνέπειες στην πορεία του τεχνολογικού τομέα.

Η αύξηση των πωλήσεων σημειώθηκε με υψηλότερους ρυθμούς από το 1986, όταν δηλαδή ξεκίνησαν οι λεπτομερείς στατιστικές έρευνας για τις πωλήσεις μικροεπεξεργαστών.

Οι αναλυτές του ευρωπαϊκού συλλόγου κατασκευαστών μικροεπεξεργαστών, European Semiconductor Industry Association (ESIA), προβλέπουν ότι η αύξηση των πωλήσεων θα ξεπεράσει παγκοσμίως το 20% το 2004.

Σύμφωνα με την έκθεση της ESIA, οι εταιρίες κατασκευής μικροεπεξεργαστών έχουν αυξήσει σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά την παραγωγική τους δυνατότητα, ενώ οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, γιατί οι εταιρίες αντιμετωπίζουν υψηλότερο κόστος για να κατασκευάσουν διαρκώς μικρότερους και υψηλών απαιτήσεων μικροεπεξεργαστές και συστήματα, ακυρώνοντας στην πράξη την ”παραδοσιακή” πτώση των τιμών των μικροεπεξεργαστών που κατέγραφαν οι αγορές.

Η έκθεση της ESIA υπογραμμίζει ότι η παραγωγικότητα των εταιριών έχει ξεπεράσει το 90% των δυνατοτήτων τους, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις μπορεί να φθάσει ακόμη και στο 99%.

Εταιρίες του τομέα, όπως η ASLM, εκτιμούν ότι από τη στιγμή που η παραγωγή τους φθάνει στο 90% των δυνατοτήτων, θα πρέπει να προχωρήσουν σε επενδύσεις για τη βελτίωση της παραγωγικής τους δυνατότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v