Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ecofin: Διπλασιασμός δανείων προς ανατ. Ευρώπη

To Ecofin ενέκρινε σχέδιο διπλασιασμού των εκτάκτων δανείων προς τα μέλη της ανατολικής Ευρώπης στα 50 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ecofin: Διπλασιασμός δανείων προς ανατ. Ευρώπη
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν σχέδιο διπλασιασμού των εκτάκτων δανείων προς τα μέλη της ανατολικής Ευρώπης στα 50 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ε.Ε.

«Η αύξηση έχει στόχο να καλύψει ενδεχόμενα νέα αιτήματα των κρατών μελών για μεσοπρόθεσμη υποστήριξη στα ισοζύγια πληρωμών τους,» αναφέρει η Ε.Ε. σε ανακοινωθέν που δημοσιοποιήθηκε στο περιθώριο της συνεδρίασης του συμβουλίου υπουργών Ecofin στις Βρυξέλλες.

Τα έκτακτα δάνεια εξαιτίας της κρίσης είχαν αρχικώς διπλασιαστεί τον Δεκέμβριο στα 25 δισ. ευρώ, ενώ οι ηγέτες της Ε.Ε. συμφώνησαν κατ’αρχήν για νέο διπλασιασμό στην σύνοδο του Μαρτίου.

Επίσης, οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. έδωσαν το πράσινο φως για την μείωση του φόρου πωλήσεων σε συγκεκριμένες υπηρεσίες εντάσεως απασχόλησης, όπως τα εστιατόρια.

Με την έγκριση αυτή, κλείνει το μακροχρόνιο αίτημα της Γαλλίας να επιβάλλει ιδιαίτερα χαμηλό φόρο προστιθέμενης αξίας στα εστιατόριά της, που είχε αντιμετωπίσει την αντίθεση της Γερμανίας. Η γερμανική αντίθεση κάμφθηκε τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v