Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο B. Bernanke "βλέπει" ανάκαμψη στα τέλη έτους

Η αμερικανική οικονομία «πιάνει πάτο» και θα μεταστραφεί σε πορεία ανάκαμψης στα τέλη του έτους, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ, Ben Bernanke.

Ο B. Bernanke βλέπει ανάκαμψη στα τέλη έτους
Η αμερικανική οικονομία «πιάνει πάτο» και θα «γυρίσει» σε πορεία ανάκαμψης στα τέλη του έτους, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ, Ben Bernanke.

«Τα πιο πρόσφατα στοιχεία υποδεικνύουν ότι ο ρυθμός συρρίκνωσης ίσως επιβραδείνεται και περιλαμβάνουν κάποιες επιφυλακτικές ενδείξεις ότι η τελική ζήτηση, ειδικά η ζήτηση από τα νοικοκυριά, ενδεχομένως να σταθεροποιείται" δήλωσε ο επικεφαλής της Federal Reserve.

Οι αισιόδοξες δηλώσεις του κ. Ben Bernanke καταδεικνύουν ότι η Fed πιστεύει πως οι πρωτοφανείς μηχανισμοί που έχει θέσει σε λειτουργία τον τελευταίο χρόνο, είναι αρκετές για να δημιουργήσουν ανάκαμψη.

Ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι σύμφωνα με τις ενδείξεις «το χειρότερο πέρασε» για την αγορά κατοικίας των ΗΠΑ και ότι οι συνθήκες στις χρηματοοικονομικές αγορές έχουν βελτιωθεί κάπως.

Τόνισε ωστόσο ότι οι απολύσεις θα συνεχιστούν για κάποιους μήνες ακόμη, ενώ η οικονομική ανάκαμψη που θα ακολουθήσει θα είναι υποτονική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v