Αισιοδοξία για αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η Ford ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων 2,7% το Μάρτιο στις ΗΠΑ, η Porsche, η Nissan και η Mazda κατέγραψαν άνοδο πωλήσεων με δηψήφια ποσοστά, ενώ η General Motors αισιοδοξεί προσφέροντας ακόμη περισσότερα κίνητρα.

Αισιοδοξία για αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες
Η Ford, η δεύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν 2,7% το Μάρτιο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003.

Οι συνολικές πωλήσεις έφθασαν στα 310.565 οχήματα, ενώ οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων υποχώρησαν κατά 6,6% και αυτές των φορτηγών αυξήθηκαν 8,4%.

Η General Motors, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι αύξησε τα οικονομικά κίνητρα για ενίσχυση των πωλήσεων κατά 1.000 δολάρια, προβλέποντας παράλληλα τη χρηματοδότηση με προγράμματα πενταετίας για τη μεγαλύτερη σειρά των ημιφορτηγών και των σπορ επιβατικών αυτοκινήτων που προσφέρει στους καταναλωτές.

Το επιπλέον ”μπόνους” των 1.000 δολαρίων σε μετρητά που προσφέρει η GM, εκτινάσσει το οικονομικό πακέτο προσφορών της εταιρίας στα 3.500 δολάρια για τα περισσότερα μοντέλα της που κατασκευάστηκαν το 2003 και το 2004, ενώ οι συνομιλίες προσφορές θα ισχύουν έως την 1η Ιουνίου.

Η GM εκτιμά ότι οι πωλήσεις της θα καταγράψουν άνοδο κατά 10% το Μάρτιο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, και κατά 7% – 8% σε ετήσια βάση.

Οι πωλήσεις της Nissan εκτινάχθηκαν κατά 30,3% στις ΗΠΑ το Μάρτιο, φθάνοντας στα υψηλότερα ιστορικά επίπεδα των πωλήσεων της εταιρίας στην αμερικανική αγορά, αγγίζοντας τα 90.494 επιβατικά οχήματα.

Οι συνολικές πωλήσεις της Nissan εκτινάχθηκαν κατά 32,8% στα 78.070 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των επιβατικών και των φορτηγών.

Η Porsche ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στη Βόρεια Αμερική εκτινάχθηκαν κατά 24% το Μάρτιο, αφού οι πωλήσεις της στις ΗΠΑ και τον Καναδά έφθασαν στα 2.818 οχήματα.

Το Φεβρουάριο οι πωλήσεις της εταιρίας στις ΗΠΑ είχαν εκτιναχθεί κατά 84%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v