Στα 1 τρισ. δολ. το ενεργητικό της ”νέας” BoA

H Bank of America ανακοίνωσε τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων της με την FleetBoston Financial, που εξαγόρασε για 48 δισ. δολάρια, δημιουργώντας τραπεζικό κολοσσό 35 εκατομμυρίων πελατών και ενεργητικού 1 τρισ. δολαρίων.

Στα 1 τρισ. δολ. το ενεργητικό της ”νέας” BoA
H Banc of America ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της FleetBoston Financial δημιουργώντας τραπεζικό κολοσσό με ενεργητικό που πλησιάζει τα 1 τρισ. δολάρια.

Η νέα τράπεζα που δημιουργήθηκε από την εξαγορά ύψους 48 δισ. δολαρίων της FleetBoston Financial από την Bank of America, θα αποτελεί τον τρίτο σε μέγεθος αμερικανικό τραπεζικό κολοσσό, αμέσως μετά από την Citigroup και την J.P. Morgan Chase, που εξαγόρασε την Bank One το 2003.

Η Bank of America διαθέτει πλέον 180.000 υπαλλήλους, πάνω από 35 εκατομμύρια πελάτες και 16.500 μηχανές αυτόματης ανάληψης.

Ο νέος τραπεζικός κολοσσός διαθέτει 5.700 υποκαταστήματα σε 30 Πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο Κένεθ Λιούις, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bank of America, θα παραμένει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ ο Τσάρλς Γκίγφορντ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της FleetBoston Financial, ανέλαβε πρόεδρος του νέου τραπεζικού κολοσσού.

Η Bank of America ανακοίνωσε ότι οι πελάτες των δύο τραπεζών θα μπορούν να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους στα υποκαταστήματα και των δύο ιδρυμάτων χωρίς να καταβάλλουν προμήθεια, όπως επίσης να χρησιμοποιούν χωρίς χρεώσεις και τις μηχανές αυτόματης ανάληψης και τις πιστωτικές τους κάρτες.

Η πλήρης συγχώνευση των δραστηριοτήτων των δύο τραπεζών θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2005, με την μετονομασία των υποκαταστημάτων της FleetBoston σε Bank of America.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v