ΗΠΑ:Συγχώνευση χημικών εταιριών ύψους 2,3 δισ. δολ

Η Lyondell Chemical εξαγοράζει την ανταγωνιστική Millennium Chemical έναντι 2,3 δισ. δολαρίων, με στόχο τη δημιουργία της τρίτης σε μέγεθος εταιρίας χημικών στις ΗΠΑ. Η Lyondell προσφέρει 1 δισ. δολάρια σε μετοχές, αναλαμβάνοντας επίσης χρέος 1,3 δισ. δολαρίων.

ΗΠΑ:Συγχώνευση χημικών εταιριών ύψους 2,3 δισ. δολ
Η αμερικανική εταιρία χημικών Lyondell Chemical εξαγοράζει την ανταγωνιστική Millennium Chemical για 1 δισ. δολάρια σε μετοχές με στόχο τη δημιουργία της τρίτης σε μέγεθος εταιρίας χημικών στις ΗΠΑ.

Οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν ότι η ολοκλήρωση της εξαγοράς θα πραγματοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο και ότι η Lyondell Chemical θα αναλάβει και χρέος ύψους 1,3 δισ. δολαρίων της Millennium.

Οι μέτοχοι της Millennium θα λάβουν μεταξύ 0,95 - 1,05 κοινές μετοχές της Lyondell για κάθε κοινή μετοχή της Millennium, ενώ ο αριθμός των μετοχών που θα ανταλλαχθούν θα εξαρτηθεί από τη μέση τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Millennium τις τελευταίες είκοσι ημέρες που ολοκληρώνονται το τριήμερο που προηγήθηκε τη συμφωνία.

Ο νέος κολοσσός χημικών, που θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων των δύο εταιριών, θα διατηρήσει την επωνυμία της Lyondell Chemical, η οποία εκτιμά ότι η εξαγορά ενισχύει τη θέση της στην αγορά χημικών, επιτρέποντας παράλληλα τη δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v