Ο Κέρι υποσχέθηκε 10 εκατ. νέες θέσεις εργασίας

Ο Τζον Κέρι υποσχέθηκε ότι θα δημιουργήσει 10 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας την επόμενη 4ετία, καταργώντας τα κίνητρα στις εταιρίες για επενδύσεις σε τρίτες χώρες, ενώ παράλληλα θα αυξήσει τα φορολογικά κίνητρα για αύξηση των προσλήψεων στις ΗΠΑ.

Ο Κέρι υποσχέθηκε 10 εκατ. νέες θέσεις εργασίας
Δέκα εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας για την επόμενη 4ετία υποσχέθηκε ότι θα δημιουργήσει ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για το Λευκό Οίκο Τζον Κέρι, με άξονα την κατάργηση της προσφοράς κινήτρων στις αμερικανικές εταιρίες για επενδύσεις σε τρίτες χώρες, ενώ αντίθετα θα ενισχύσει την προσφορά φορολογικών κινήτρων για αύξηση των προσλήψεων στην εγχώρια αγορά εργασίας.

Ο Τζον Κέρι, ο 60χρονος Γερουσιαστής από το Μασσαχουσέτη, διατύπωσε τη μεγαλύτερη προεκλογική του υπόσχεση προσπαθώντας να κερδίσει ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος που ανησυχεί για τις απώλειες 2,3 εκατ. θέσεων εργασίας, από την περίοδο που ο πρόεδρος Μπους ανέλαβε τα ηνία του Λευκού Οίκου.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, προτίθεται να αναθεωρήσει την οικονομική πολιτική του προέδρου Μπους σε ό,τι αφορά στις φορολογικές απαλλαγές των 1,7 τρισ. δολαρίων, εστιάζοντας το ενδιαφέρον της κυβέρνησής του στην προσφορά συγκεκριμένων κινήτρων προς τις εταιρίες, με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

Ο Τ. Κέρι επέλεξε μάλιστα το βιομηχανικό Ντιτρόιτ, την παγκόσμια πρωτεύουσα του αυτοκινήτου, για να διατυπώσει τις μεγαλεπήβολες υποσχέσεις του, στοχεύοντας να αναθερμάνει την υποστήριξη των μεγάλων αμερικανικών συνδικάτων προς την υποψηφιότητά του.

Το Μίσιγκαν αποτελεί μια από τις δεκαοκτώ Πολιτείες που εστιάζει προσωπικά το ενδιαφέρον του ο Τ. Κέρι για να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις 2 Νοεμβρίου.

Η υπόσχεση για τη δημιουργία 10 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας θα ανακοινωθεί επισήμως από το βήμα του κρατικού Πανεπιστημίου Γουέιν του Ντιτρόιτ, όπως τόνισε το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του δημοκρατικού υποψήφιου.

Ο δείκτης ανεργίας στην Πολιτεία του Μίσιγκαν, κυμαίνεται στο 6,6%, κατά 1% σε υψηλότερα επίπεδα από το μέσο όρο της ανεργίας σε εθνικό επίπεδο.

Η Πολιτεία έχει χάσει 290.000 θέσεις εργασίας από την ανάληψη του Λευκού Οίκου από τον πρόεδρο Μπους, τις δεύτερες σε μέγεθος απώλειες θέσεων εργασίας μετά την Πολιτεία της Νέας Υόρκης, που κατέγραψε μείωση της απασχόλησης κατά 290.300 θέσεις εργασίας αντιστοίχως.

Οι αναλυτές όμως εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με το ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του Τ. Κέρι, σε ό,τι αφορά στη διεύρυνση της απασχόλησης, αρχίζουν να μεταφέρονται στην υιοθέτηση προστατευτικής πολιτικής, την οποία απαιτούν εδώ και καιρό τόσο τα συνδικάτα όσο και ισχυροί τομείς του Δημοκρατικού Κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v