Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GM: Επιπλέον 21.000 περικοπές θέσεων εργασίας

Η GM θα περικόψει επιπλέον 21.000 θέσεις εργασίας φέτος και θα καταργήσει σταδιακά την μάρκα Pontiac, που κυκλοφορεί από το 1926.

GM: Επιπλέον 21.000 περικοπές θέσεων εργασίας
Η General Motors (GM) θα περικόψει επιπλέον 21.000 θέσεις εργασίας φέτος και θα καταργήσει σταδιακά την μάρκα Pontiac, που κυκλοφορεί από το 1926, καθώς πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία της 1ης Ιουνίου για την αναθέρμανση των επιχειρήσεών της.

Η GM οφείλει έως εκείνη την ημερομηνία να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης, ώστε να εξασφαλίσει επιπλέον δάνεια από την κυβέρνηση και να αποφύγει την χρεοκοπία.

Η εταιρία δήλωσε επίσης ότι ελπίζει να μειώσει στο ήμισυ τα χρέη της, πείθοντας του κατόχους ομολόγων να μετατρέψουν ομόλογα ύψους 27 δισ. δολ. σε μετοχές. Η GM ζητεί επιπλέον από την κυβέρνηση να μετατρέψει το ήμισυ των μέχρι σήμερα δανείων της σε μερίδιο 50% στον όμιλο.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής διαθέσει στην GM δάνεια ύψους 15,4 δισ. δολάρια. Ο όμιλος έχει ήδη απολύσει 10.000 εργαζόμενους φέτος. Με τις τελευταίες περικοπές, το εργατικό δυναμικό της στις ΗΠΑ θα μειωθεί στις 40.000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v