Goldman Sachs: Πρωτιά σε εξαγορές-συγχωνεύσεις

Η Goldman Sachs διατήρησε στο α΄ τρίμηνο τα πρωτεία σε έσοδα από εξαγορές και συγχωνεύσεις, ενώ οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες καταλαμβάνουν τις πρώτες έξι θέσεις στον κατάλογο της Dealogic. Η BNP Paribas αποτελεί τη μόνη ευρωπαϊκή τράπεζα που συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη δεκάδα του καταλόγου.

Goldman Sachs: Πρωτιά σε εξαγορές-συγχωνεύσεις
Η Goldman Sachs κατάφερε να διατηρήσει τα πρωτεία που κατείχε παγκοσμίως στον τομέα εξαγορών και συγχωνεύσεων, αφού τα έσοδα της στον συγκεκριμένο τομέα εκτινάχθηκαν κατά 80% το πρώτο τρίμηνο του 2004, σύμφωνα με την Dealogic.

Η εταιρία ερευνών αγοράς Dealogic, υπογραμμίζει ότι οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες ελέγχουν τη μερίδα του λέοντος στον τομέα των εξαγορών και συγχωνεύσεων παγκοσμίως, αφού καταλαμβάνουν τις πρώτες έξι θέσεις στον κατάλογο των πρώτων δέκα χρηματοοικονομικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους τομείς.

Η Morgan Stanley, η JP Morgan, η Merrill Lynch και η Citigroup, ακολουθούν αμέσως μετά την Goldman Sachs στον κατάλογο της Dealogic.

Η γαλλική BΝP Paribas κατάφερε πάντως να αναρριχηθεί στην πρώτη δεκάδα, με άξονα την ανάληψη της προσφοράς των 46 δισ. ευρώ της Sanofi Synthelabo για την εξαγορά της μεγαλύτερης ανταγωνιστικής της Aventis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v